Catherine Apotheker, leiderschapscoach en executive coach bij 100BesteCoaches

Catherine Apotheker

06 15 48 83 96
info@authenticconnections.nl

‘Betekenisvol succes ervaren door je speelveld te vergroten’ – Catherine Apotheker

De thema’s waarop ik coach en mentor:

Persoonlijk Leiderschap, Executive Coaching, Leiderschapsontwikkeling

Catherine Apotheker

Veelzijdig, benieuwd, grensverleggend, scherp, warm & gepassioneerd. Ik ben Catherine Apotheker en zo ben ik het best te typeren.
Via een studie Bedrijfskunde aan de RuG begon mijn professionele carrière bij de internationale Wholesale Banking divisie van ING. Ik leerde er de hard skills van het bankieren, maar vooral om het net andere pad te kiezen dan de rest. In een wereld gedomineerd door ratio, analyse en cijfers keek ik vooral naar menselijk gedrag en drijfveren en volgde ik een breed scala aan trainingen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie zoals DISC, Management Drives en het Enneagram.

Via een opleiding Agile Leadership aan Nyenrode Business Universiteit ontwikkelde zich een visie dat organisatieveranderingen niet succesvol worden door de implementatie van de beste of meest logische strategie, maar dat het gedrag van de mensen die deze tot leven moeten brengen de sleutel is. Als leidinggevende aan transformaties onderscheidde ik me met deze mensgeoriënteerde benadering; analytische scherpte voor de ontwikkeling van strategie, intuïtie, creativiteit en mensgerichtheid voor de uitvoering.

Wat mij kenmerkt is de innerlijke drive om het allerbeste uit mezelf te halen en anders te zijn dan anderen. Merken als Apple met ‘Think Different’ en Audi met ‘Nothing to prove’ raken mij in de kern. Connectie maak je op de onderstroom, dit geldt voor merken net zo goed als voor mensen. Het is niet uit te leggen, niet zichtbaar, maar onbewust weten we intuïtief met wie we zaken willen doen en wat goed voor ons is. Intuïtief weten we dat, ernaar handelen is veel moeilijker.

De confrontatie met ziekte en dood van een naaste, heeft mijn kijk op succes ingrijpend veranderd. Een betekenisvol leven is voor mij een leven waarin jouw keuzes in het dagelijks leven datgene weerspiegelen wat werkelijk belangrijk voor je is. Voor mij zijn dat relaties en het gevoel ervaren een wezenlijk verschil te maken in het leven van anderen. De drive om het beste uit mijzelf te halen gaat hand in hand met de drive om het beste uit anderen te halen. Zowel als coach als in mijn privéleven.

Er is veel meer mogelijk dan we denken als je jezelf toestaat stil te staan bij wat het is dat je daadwerkelijk wilt. Vanuit een diepgevoelde levensvisie om nooit spijt te willen hebben van de dingen die je niet hebt gedaan, coach ik ambitieuze ondernemers en professionals om in de breedste zin het beste uit hun leven te halen.

Waar ben ik het meest trots op?

Het bereiken van de top van een masculiene organisatie door het ontwikkelen van mijn eigen mensgerichte leiderschapsstijl. Daarmee de moed om anders te durven zijn.

Evenzo op de mens in mijzelf die in de intense laatste levensfase van mijn moeder in de kleine, gewone dingen het verschil heeft gemaakt en die ervaring heeft gebruikt om mijn leven in te richten rondom werkelijke betekenis die veel verder gaat dan alleen materieel succes.

Waarom coach je?

Omdat te veel mensen zich laten meesleuren door de stroom van het leven zonder bewuste keuzes te maken waaraan zij hun kostbare tijd willen besteden. Ik wil diegene zijn waardoor mijn cliënten aan het einde van hun leven terugkijken en geen spijt hebben van de dingen die ze niet hebben gedaan.

Cliënten vinden in mij een warme, veilige omgeving waarin scherpe vragen de diepte aan de oppervlakte brengen. Door het overwinnen van belemmerende patronen en gedachten kunnen zij vanuit die basis de volledige regie over hun eigen leven nemen en ontdekken dat er veel meer mogelijk is dan zij dachten. Zij leren betekenisvol succes ervaren door hun speelveld te vergroten.

Welke coaching geef ik?

Ik werk uitsluitend met trajecten omdat inzichten verwerven en blijvende transformatie realiseren een proces is. Met wilskracht en positieve stimulans kunnen goede intenties en plannen om het anders te doen een tijdje succesvol zijn. De belemmerende patronen en beperkende gedachten zitten een laag dieper, maar deze bepalen wel onbewust alle gedrag en acties of het gebrek daaraan. Hier willen we vaak liever niet bij stilstaan omdat dat een vervelend gevoel geeft. En tegelijkertijd ligt hier de sleutel om je volledig en blijvend te ontdoen van deze patronen. Voor wie de moed heeft ,ligt de vrijheid in het verschiet.

Wie zijn je klanten?

Ambitieuze ondernemers en professionals die carrièresucces al hebben bereikt en juist daarom op zoek zijn naar bredere vervulling. Die het niveau van hard werken zijn ontstegen en klaar zijn om de balans op te maken in wat succesvol is geweest en vooruitkijken naar wat nog meer mogelijk is.

Ben je young professional, dan bied ik een mentorgericht programma aan waarbij we stilstaan bij jouw ambities en we jouw positionering en uitstraling binnen de organisatie hiermee in lijn brengen

De investering

Jezelf of je bedrijf wezenlijk willen transformeren vereist een diepgevoelde wens die weerspiegeld wordt in de tijd en aandacht die jij eraan geeft. Ikzelf zie maximaal twee cliënten per dag, waardoor mijn aandacht en energie ook altijd volledig voor jou is.

De financiële investering begint bij € 3.000,- en loopt op afhankelijk van jouw vraagstuk, de duur van het traject en de intensiteit waarmee we samenwerken. Het eerste gesprek is kosteloos en in deze strategiesessie nemen we uitgebreid de tijd om elkaar te leren kennen, jouw vraagstuk helder te krijgen en indien we de juiste chemie hebben een uitleg van mijn werkwijze.

Mijn reading list

Principles – Ray Dalio, De kracht van kwetsbaarheid – Brene Brown, Start with why – Simon Sinek, The seven habits of highly effective people – Stephen Covey, Lean In – Sheryl Sandberg Way of the peaceful warrior – Dan Millman, De weg van de boog – Paulo Coelho, The Work – Byron Katie, The Miracle Morning – Hal McElrod, The second mountain – David Brooks, De zin van de dood – Trodessa Barton,

Mijn podcast list

The power of vulnerability – Brene Brown, Where should we begin – Esther Perel, alles van Oprah Winfrey, Miljonairsvrouwen – Katrin van de Water, Lefwijf – Lucinda Douglas

Bij welke specifieke coachingsvraag kan ik jou ondersteunen? Neem gerust contact met me op.

Met hartelijke groet,
Catherine