Communicatie - 100BesteCoaches

Communicatie

‘Oh… bedoelde je dát?’ Uiteraard neem je aan dat jouw communicatiestijl helder is. Aan jou ligt het niet als een afspraak  of opdracht in de soep loopt. Of dat jouw publiek niet enthousiast reageert. Te snel (en te vaak) denken we dat miscommunicatie aan de ander ligt. ‘Ik heb het duidelijk uitgelegd, toch?’ Hoe werkelijk sterk zijn jouw communicatieve vaardigheden? Heb je ze wel eens professioneel tegen het licht laten houden? Volgens diverse onderzoeken kost miscommunicatie bedrijven handenvol geld. Waar ligt dat toch aan?

De coaches van 100BesteCoaches kunnen jou en/of jouw medewerkers op verschillende communicatiemomenten een spiegel voorhouden om jouw communicatiestijl te identificeren én te versterken. Luister je wel echt naar jouw gesprekspartner of publiek of ben je graag zelf (te lang) aan het woord? Spreek je wel duidelijk en heb je een helder, logisch en aantrekkelijk verhaal waar het publiek niet bij in slaap valt? Durf en kun je jouw collega professioneel en verantwoord op iets aanspreken zonder dat er ruzie ontstaat?

Communicatie is een intrigerend verschijnsel; het kan het verschil maken in zowel positieve als negatieve zin. Fraaie communicatie breekt het ijs, een communicatieve misser draait de kraan dicht. Betekenisvolle relaties zijn dan ook relaties waarin verschillende aspecten van communicatie samenkomen.

De coaches van 100BesteCoaches kennen de valkuilen en de kansen van communicatie. Na het vaststellen van jouw stijl kunnen onze coaches jouw specifieke communicatievraag aanpakken aan de hand van een strategie of scenario met bijvoorbeeld gesprekstechnieken, rollenspellen en feedback die je werkelijk vooruit helpen. Denk aan coaching over presenteren, openbaar spreken, teams aansturen, non-verbale communicatie, communiceren met medewerkers en klanten, lichaamstaal en storytelling. Met de juiste coach maak jij jouw boodschap in één zin helder en doelgericht. Duidelijk, toch?