Gezondheid - 100BesteCoaches

Gezondheid

‘Hey, hoe gaat het met je?’ ‘Ja, goed en met jou?’ ‘Jaah… kan beter…’ Het slechte nieuws: ’Ziekteverzuim werknemers ligt op hoogste niveau in ruim twintig jaar’ kopte nu.nl op 10 maart 2023. Volgens statistiekbureau CBS was het ziekteverzuim 5,6 procent eind 2022. Met andere woorden: van elke duizend werkdagen werden er 56 verzuimd wegens ziekte. En ook al kunnen de oorzaken van verzuim verschillen, voor de ziekmelding, voor het bedrijf of de organisatie kan het verlies van menselijk kapitaal behoorlijk aantikken.

Onderzoeker TNO stelt in zijn Factsheet 2022 dat één op de zeven werkenden burn-outklachten heeft. Dan zijn 1,3 miljoen mensen die 11 miljoen dagen ziek thuis zitten door werkstress en werkdruk.

TNO: ‘Ruim 4 op de 10 werknemers gaf aan dat er het nodig is om maatregelen tegen werkstress te treffen en 37% van de werknemers geeft aan dat werkdruk of werkstress de reden is van hun werk gerelateerde verzuim.’ Bovendien blijkt dat 60% van kort frequent verzuim leidt tot langdurig verzuim. Oppassen dus.

Veel werkgevers zitten met de handen in het haar: hoe los je dit op en nog belangrijker; hoe voorkóm je de fase van uitval? Kortom, welke verantwoordelijkheid neem je als bedrijf naar de werknemers waar werkdruk, prestatiedruk en loopbaan de mentale – en uiteindelijk ook de fysieke – gezondheid belasten.

Het goede nieuws is, we kunnen er zeker wat aan doen. Aan het welzijn en genezingsproces van huidige verzuimende medewerkers maar ook aan preventie om korte en langdurige uitval in de toekomst te voorkomen. Gelukkig focussen coaches van de 100BesteCoaches op gezondheid, energie en lichamelijk en geestelijk welbevinden.

Samen met jou kan een van onze coaches een actieplan met gezondheidsdoelen opstellen voor jouw fysiek en mentaal welzijn. Echt volledig gericht op jouw specifieke situatie, wensen en eisen en passend in jouw leven. Geschikt voor executives, managers en medewerkers maar ook geschikt voor jou als particulier omdat je voelt en vindt dat het de hoogste tijd is aan je eigen welbevinden en leven te werken. Tenslotte hebben we met z’n allen naast onze professionele baan ook een persoonlijke opdracht: lekker in je vel het leven tegemoet treden.