Carinha Uytterhoeven, slaap- en paardencoach bij 100BesteCoaches

SLAPEN VOOR JOU

Carinha Uytterhoeven

Slaapconsulent & paardencoach

06-51386644
carinha@slapenvoorjou.nl

Expertises

Slaapcoach, mental coach, teamcoach, paardencoach, coach bij rouw en verlies, stress en burn-out, trauma, meditatie en ademhaling.

De snelste weg naar een blijvend goede slaap – Carinha Uytterhoeven

Wie ben ik?

Ik ben Carinha Uytterhoeven, woon in Utrecht samen met mijn man Sjuul en zoontje Florian. Ik ben opgegroeid aan de Zeeuws-Vlaamse kust en ben heel graag aan het strand. Ik wandel veel, doe aan krachttraining en zwem het liefst in buitenwater. 

Naast mijn studie Communicatiewetenschap volgde ik zoveel mogelijk vakken van de opleiding psychologie en daar is mijn liefde voor persoonlijke ontwikkeling begonnen. Ik lees per jaar tachtig boeken en volg ieder jaar een opleiding of bijscholing om mijzelf te blijven verrijken en ontwikkelen.

Voordat ik mijn coachingspraktijk startte, heb ik zelf slaapproblemen gehad. Ik heb zelf ervaren hoe slaapgebrek je leven negatief beïnvloedt. Je komt in een negatieve spiraal van een gebrek aan energie, je slecht voelen, concentratieverlies, weinig weerbaarheid en een zwakker immuunsysteem. Dit is de aanleiding geweest dat ik me in slaap ben gaan verdiepen en ben opgeleid tot slaapcoach. Ik ben gecertificeerd slaapcoach, mental coach en paardencoach. Inmiddels zijn mijn slaapproblemen al jaren passé en help ik jong en oud aan een goede slaap.

De cijfers


20% van de Nederlanders heeft serieuze slaapproblemen. Verder is de meerderheid van Nederland ontevreden over de kwaliteit van de slaap en lopen mensen gemiddeld drie jaar rond met slaapproblemen voordat ze hulp zoeken.
 Dat vind ik hartstikke zonde, omdat ik wéét dat het anders kan en ik iedereen een goede slaap gun.

 

 

Goede slaap als fundament

Alles begint namelijk met een goede slaap. Je energie, je humeur, je weerstand, je concentratie en je prestaties. Lekker in je vel zitten, scherp kunnen zijn op je werk, spontaan zijn in je relatie, energie hebben om naar de sportschool te gaan, nee zeggen tegen dat koekje, geduld opbrengen in de opvoeding van je kinderen, weerstand bieden aan dat vervelende virus dat je lijf binnendrong; álles begint met goede slaap.

Slaapcoaching, kort en krachtig


Als slaapcoach help ik jou met tips en adviezen weer goed te slapen. Je leert slapen zonder medicatie en zonder hulpmiddelen. Slapen is gedrag en gedrag kun je leren. Vaak sluipt slechte slaap in je leven zonder dat je het in de gaten hebt. Door slaapcoaching heb je binnen een aantal sessies weer regie over je eigen slaap én word je weer uitgerust wakker.
Bij 90% van de cliënten wordt een goede slaap al met vijf sessies bereikt. Slaapcoaching is mogelijk mits er geen medische oorzaak ten grondslag ligt aan de slaapproblemen. 

De adviezen die ik geef zijn gebaseerd op wetenschappelijke kennis gecombineerd met ervaringen vanuit mijn praktijk. Mijn coachingstijl kenmerkt zich door oprechte aandacht, professionaliteit, humor en is informeel.

Jong en oud

In mijn praktijk werk ik niet alleen met volwassenen. Ook baby’s, dreumesen, kinderen, tieners en jongvolwassenen met slaapproblemen kunnen bij mij terecht.

Mijn missie

Mijn missie is om heel Nederland goed te laten slapen en uitgerust en opgewekt wakker te laten worden. Dat doe ik door één-op-één begeleiding maar ik geef ook workshops en presentaties over slaap.
Met vriendelijke groet,

Carinha Uytterhoeven
Slaapconsulent