Germain Henriquez op 100BesteCoaches

Germain Henriquez


06-30611650
germain.henriquez@wemessage.nl 

‘Content is Queen’ – Germain Henriquez 

Ik ben Germain Henriquez. Ik ben geboren op Curaçao en ik kom uit een klein dorpje. Het dorpje Kurapiedra is zo klein, dat je het op de meeste kaarten niet terug kan vinden. Op mijn 5e verhuisde ik samen met mijn ouders naar het grote Amsterdam in Nederland. Nog geen jaar later gingen mijn ouders uit elkaar en kwam ik via verschillende vrouwenopvanghuizen terecht in Leiden. 

Aan de Johan Cruyff University (JCU), volgde ik de studie Commerciële Sport Economie in Amsterdam. Tijdens deze studie leerde ik voor het eerst over de kracht van personal branding. Hier werden de eerste ‘branding’ zaadjes geplant. Na mijn studie aan de JCU heb ik mijn Masterdiploma behaald aan het Johan Cruyff Institute op het gebied van Sport Management. Door mijn interesse in coaching heb ik de opleiding Master in Coaching afgerond aan het Europees Instituut in Driebergen en ben ik daarnaast een geaccrediteerd TaPas coach. TaPas is een afkorting van TAlent en PASsie. 

Zichtbaarheid

Na mijn studie aan de Johan Cruyff University ben ik in aan de slag gegaan bij ABN Amro Bank. Ik ben onderaan de ladder begonnen en stap voor stap omhooggeklommen. Eerst als klantadviseur, daarna als salesmanager en later als regiomanager new business. In mijn laatste rol binnen de bank ging ik een partnership aan met LinkedIn. Ik werd verantwoordelijk om onze LinkedIn-sales strategie (Social Selling) bankbreed uit te rollen. Door deze partnership kwam ik regelmatig bij LinkedIn over de vloer en bouwde ik op het platform aan mijn eigen personal brand. Door mijn zichtbaarheid en strategie op LinkedIn zijn er voor mij vele deuren opengegaan. 

Sinds 2018 ben ik de oprichter van Wemessage Academy en geef ik mijn kennis, expertise en ervaring terug aan onze relaties. Vanuit Wemessage Academy is het onze missie om professionals en ondernemers mee te nemen in de wereld van online profileren op LinkedIn. Om dit te bereiken bieden wij trainingen op maat aan en organiseren wij events op het gebied van: 

  • –  Personal Branding
  • –  Employer Branding
  • –  Social Selling
  •  

Inmiddels heb ik nationaal en internationaal met veel mooie merken mogen samenwerken. Ik heb mogen meebouwen aan succesvolle personal brands op LinkedIn die zichzelf nu LinkedIn Influencers of LinkedIn Top Voices mogen noemen en ik ben nu op mijn volgende hoofdstuk beland, het uitbrengen van mijn eerste boek. 

Waar ben ik het meest trots op? 

Ik werd op mijn 18e vader van Tarisha en op mijn 23e vader van Jaily. Het jong vader worden, heeft veel uitdagingen en slapeloze nachten met zich meegebracht. Ik heb in het begin vaak aan mezelf getwijfeld of ik mijn dochters wel een goede toekomst kon geven. Ik had nog geen fulltime inkomen maar moest wel mijn gezin onderhouden. Dit jaar 2023 wordt Tarisha 23 en Jaily 18 jaar. Zij zijn sterke en ambitieuze vrouwen. Tarisha doet heel mooi werk in de zorg en Jaily zal in september bij mij gaan starten als Content Creator. 

Welke coaching geef ik? 

Mijn signature program  is Content is Queen®. Hierbij coach ik zowel in groepsvorm, als een-op-een vrouwelijke leiders en ondernemers die willen groeien met hun zichtbaarheid en personal brand op LinkedIn. 

Het doel van de training is vrouwen in topposities online zichtbaarder maken door het implementeren van een goede contentstrategie. Tijdens de training staat Online Leiderschap centraal. Online Leiderschap bouw je op met een sterke online personal brand. Daarnaast gaat het om het actief aanwezig zijn in jouw netwerk waarbij jouw personal brand centraal staat. 

Mindset is een belangrijk onderdeel van mijn coaching. Je persoonlijke merk kan zo groot worden als jij bent, denkt en doet. Ik hou van GROOT denken en ik geloof sterk in onze unieke persoonlijke merken. 

Ik coach omdat… 

Ik hier het meest gelukkig van word. Er is voor mij niks mooiers dan met mensen te mogen samenwerken, hen te helpen groeien en zichtbaar te zien worden. Het voelt niet aan als werk, maar als mijn roeping. 

Content is Queen® is een ode aan de sterke vrouwen, die mij hebben grootgebracht. Ik ben opgevoed door een alleenstaande moeder en ook door mijn tantes. Mijn moeder en tantes zijn vernoemd naar prinsessen en in mijn ogen één voor één Queens. Het is ook een ode aan mijn dochters en mijn twee zussen: Valerie & Aida. Ik heb veel te danken aan deze vrouwen en ik kijk als man door deze opvoeding anders naar vrouwen. 

Mijn missie met Content is Queen is om vrouwen (online) in beweging te krijgen en ze te helpen groeien zodat ze alles uit zichzelf, hun carrière, bedrijf én hun leven kunnen halen. 

Wie zijn je klanten? 

Mijn klantengroep vanuit Wemessage Academy is breed want ik heb veel om terug te geven. Vanuit mijn Content is Queen program train en coach ik vrouwelijke leiders en ondernemers. Vrouwen die impact willen maken, groot denken, zichtbaar willen zijn en gehoord willen worden. 

Mijn thema’s waarop ik coach, spreek en mentor: 

Online profileren, personal branding, employer branding, empowerment en social selling.

Wat zijn de kosten voor een coachingstraject? 

Content is Queen begint vanaf € 2.500 tot aan € 10.000. Het is mogelijk om een traject te volgen van 3 tot en met 12 maanden. De trainingen zijn een combinatie van offline en online trainingen. 

De LinkedIn-trainingen voor teams beginnen vanaf € 1.500 tot aan € 10.000 en het LinkedIn Social Selling Business programma start vanaf € 10.000. 

Bij welke specifieke coachingsvraag kan ik jou ondersteunen? Neem gerust contact met me op. 

Met GROTE groet,

Germain Henriquez