Jeanneke Bruning, teamcoach en stress/burn-outcoach bij 100BesteCoaches

Jeanneke Bruning

06 46346032
info@jeannekebruningcoaching.nl

Sta zelf aan het roer van je leven – Jeanneke Bruning

Mijn coachingdisciplines

Teamcoaching: communicatie en samenwerking, bouwen op vertrouwen, boeien en binden, grenzen en mogelijkheden. Individuele coaching: stress, werk-privé balans, veerkracht, kwaliteiten kennen en benutten, ruimte voor jezelf.

Jeanneke Bruning

Ik ben Jeanneke Bruning, geboren in Eindhoven en inmiddels al heel erg lang woonachtig in Apeldoorn. Vanuit mijn jeugd heb ik al een passie voor muziek en dans én het ondersteunen van anderen. Dit heeft er dan ook toe geleid dat ik de opleiding Creatieve Therapie Muziek heb gevolgd aan de Hogeschool Midden Nederland (nu de HAN).
Met heel veel passie en plezier heb ik zo’n 20 jaar gewerkt als muziektherapeut binnen verschillende organisaties en met verschillende doelgroepen. Ook toen al richtte ik mij vooral op wat er wél was en wat iemand wél kon. Hoe kan je daar beter gebruik van maken.

Ontwikkelen van succesvolle teams

Daarna maakte ik de overstap naar een leidinggevende functie in de zorg. Ook daar ontdekte ik dat ik de meeste energie kreeg als ik bezig was met de teamleden en hun ontwikkeling. Mede vanuit mijn opleidingen (o.a. Voortgezette Opleiding Management met coaching, teamcoaching en NLP) en mijn achtergrond werd ik gedreven om de samenwerking te verbeteren en teamleden bewust hun kwaliteiten zo optimaal mogelijk te laten benutten. In deze tijd speelde ook de overgang naar meer zelforganiserende teams waarbij ik mijn rol als leidinggevende steeds anders ben gaan invullen waardoor het team daadwerkelijk zelf stappen kon maken.
Hoewel ik natuurlijk veel gericht was op teamsamenwerking kan dat alleen goed gebeuren als de basis (de teamleden) stevig is. Als teamleden zich gezien en gehoord voelen kan het team groeien.

Inmiddels had ik ook de Opleiding tot Coach gevolgd en was ik naast leidinggevende ook coach en teamcoach. Dat was het punt dat mij duidelijk werd dat daar ook mijn kwaliteiten en mijn passie liggen.
In 2018 heb ik mijn baan opgezegd en ben ik verder gegaan als zelfstandig coach en teamcoach.
Inmiddels heb ik mijn kennis verder uitgebreid als CSR-gecertificeerd stress- en burn-outcoach, ACT therapeut en DISC en Drijfverentrainer.

Ik geloof in de kracht en veerkracht van mensen. Ik geloof ook dat als mensen zich ervan bewust worden dat zij altijd een keuze hebben, individueel én als team, zij veel meer de eigen regie kunnen nemen en daarmee hun eigen geluk kunnen creëren. En aangezien gelukkige mensen ook socialer, creatiever, productiever en blijer zijn, is dit voor mij een grote drijfveer. Daar zet ik mij dan ook voor 100% voor in!

Teamcoaching en leidinggeven

Teamcoaching is iets wat ik ieder team toe wens. Een team bestaat uit zeer professionele medewerkers die allen hun vak verstaan. Maar mensen bijeenbrengen en verwachten dat er dan als team samengewerkt wordt, is helaas een utopie. Samenwerken kan alleen als je daar echt in investeert. Een auto krijgt ieder jaar een APK om te zorgen dat alle onderdelen goed functioneren, zodat de auto ook als geheel optimaal functioneert. Dit alles om te voorkomen dat er ineens iets kapot gaat. Voor een team is dit net zo noodzakelijk. Pas als alle teamleden goed op elkaar ingespeeld en afgestemd zijn, kan een team ook optimaal functioneren.

Naast mijn werk als coach en teamcoach schrijf ik een boek over hoe teams succesvol kunnen samenwerken en dus presteren. Hierin koppel ik mijn ervaringen als leidinggevende aan mijn ervaringen als coach en aan mijn ervaringen met teams. Ook als leidinggevende kun je zaken al anders doen zodat er ook iets anders gebeurt en je je team weer in beweging krijgt. Dat gun ik iedereen.

Waar ben ik het meest trots op?

Ik ben het meest trots op mijzelf omdat ik zelf bewust stappen genomen heb om weert aan het roer van mijn eigen leven te gaan staan. Door heel actief uit te dragen waar ik voor sta. Dat het niet altijd gemakkelijk is, is geen belemmering om te leren.
Door dit echt te leven, inspireer ik anderen om ook hun dromen na te jagen en stappen te nemen. Dat is ook de reden dat ik meegeschreven heb aan LEFWIJF 2.

Welke coaching geef ik?

Zoals ik al schreef, geloof ik in teamsamenwerking én dat deze niet vanzelf goed gaat. Ik word dus blij van teams ondersteunen om meer grip te krijgen op hun kwaliteiten en communicatiestijlen en hoe zij die kunnen inzetten.
Daarnaast kun je mij altijd inzetten voor coaching op het gebied van stress- en burn-out of om te voorkomen dat mensen uitvallen door overbelasting. Onafhankelijk of dit werk of privé gerelateerd is.
Ik coach graag op werk-privé balans omdat dit noodzakelijk is om ook op het werk goed te kunnen functioneren. Dat is echt voor iedereen anders.

Ik coach omdat…

Ik coach omdat ik iedereen af en toe iemand gun om een stukje met je mee te lopen. Iemand die jou een spiegel voor kan houden en je inzichten geeft, zodat jij het zelf weer verder kunt. Omdat je niet altijd alles alleen kunt en hoeft te doen. En omdat ik blij word als mensen stappen maken waardoor ze gelukkiger worden. Dat doe ik met heel veel empathie en humor.

Pijnpunten

Pijnpunten zijn er vaak voldoende en dat zijn ook de punten waar de energie op weglekt. Ik kijk meer naar wat er wel goed gaat en wat je graag zou willen. Hoe kun je meer doen van wat er al wél is en hoe helpt dat bij waar je naar toe wilt gaan. Daar zit positieve energie.
Ik zie wel vaak dat de stappen die teams of mensen willen nemen erg groot zijn. Dan komt de aandacht alleen te liggen op wat er nog niet goed gaat. Maak je de stappen klein, dan zijn er ook veel succeservaringen en die geven een positieve boost. En als iets toch nog niet helemaal gelukt is, kijk dan naar wat je ervan geleerd hebt en wat je de volgende keer nog iets anders wilt doen. Leren en ontwikkelen vanuit positiviteit is leuk!

Wie zijn mijn klanten?

Mijn klanten zijn teams die beter willen functioneren: met meer rendement én meer plezier. Teams die een stap willen maken naar meer zelfsturing.
Leidinggevenden empower ik heel graag zodat zij beter hun rol en positie kunnen innemen op een manier die bij hen past.
Ook diegene die last hebben van stress gerelateerde klachten, werk-privé balans willen herstellen of andere belemmeringen ervaren in hun functioneren, ondersteun ik om weer aan het roer van hun leven te gaan staan.

Wat zijn de kosten voor een coachingstraject?

Individuele coaching start vanaf € 1.000,- voor een traject.
Een teamcoachingstraject start vanaf € 1.500,- met daarbij de mogelijkheid om verschillende assessments in te zetten (bijvoorbeeld DISC en Drijfveren). Deze worden altijd apart in rekening gebracht. In overleg is er van alles mogelijk: coaching is altijd maatwerk! Samen bespreken we wat het beste aansluit bij jouw situatie en welke resultaten jij wilt behalen.

Neem gerust contact op. Ik denk graag met je mee.

Energieke groet
Jeanneke Bruning