Kitty Schaap jouw coach voor persoonlijk & professioneel leiderschap, executive coaching, positief leiderschap & employee engagement bij 100BesteCoaches.

Kitty Schaap

06 46 11 76 97
Kitty.schaap@coachieve.nl

Jouw coach voor persoonlijk & professioneel leiderschap, executive coaching, positief leiderschap & employee engagement.

‘Van functioneren naar floreren = excelleren’

Met een achtergrond in Human Resources Management en gewerkt te hebben voor diverse organisaties, variërend van Shell tot Sotheby’s, heb ik brede kennis en ervaring opgedaan die ik nu kan meenemen in mijn huidige werk.

Inzichten uit assessments geven goed de kern van mijn coachingsbenadering weer. Hieruit komt naar voren dat ik vooral een performance coach ben en dat mijn kracht ligt op het gebied van zelfontwikkeling en het ontwikkelen van anderen, het zien van potentieel, het geloven in potentieel en het willen ontwikkelen van potentieel.

Van onbenut talent en slapend kapitaal naar floreren en verzilveren

Helaas is er nog veel onbenut potentieel binnen organisaties en dat is zonde, onbenut talent is slapend kapitaal. Professionals beschikken vaak over veel meer talenten dan in hun job benut wordt. Het onbenut laten van potentieel en de kracht van mensen resulteert in minder motivatie, betrokkenheid, energie, inzet, innovatie en groei, met alle negatieve gevolgen van dien. 

Mede door mijn studies (MSc Managementwetenschappen, MA Cultuurwetenschappen, Advanced Studies in Management), werkzaamheden en onderzoek op het gebied van SHRM, Employee Engagement, Talentonwikkeling en Positief Leiderschap, ben ik de vele voordelen gaan zien van evidence-based werken met inzichten vanuit de positieve psychologie en de strengths based aanpak (een krachtgerichte en oplossingsgerichte benadering voor persoonlijke en professionele ontwikkeling).

Mijn visie: People First

Organisaties waarin mensen kunnen floreren, zijn sterker en succesvoller. In de praktijk heb ik gezien hoe leidinggevenden een groot verschil kunnen maken, zowel positief als negatief. De direct leidinggevende heeft de meeste impact op de prestaties, motivatie, betrokkenheid en werkgeluk van mensen. 

Uit onderzoek blijkt dat managers voor zo’n 70% verantwoordelijk zijn voor de betrokkenheid van medewerkers. En dat strengths based benaderingen van leiderschap (dit maakt onderdeel uit van positief leiderschap) de betrokkenheid bijna verdubbelen in vergelijking met meer traditionele managementstijlen.

Wie zijn mijn klanten?

Als HR professional, sparring partner en leiderschapscoach heb ik ervaring met het werken met honderden leidinggevenden op alle niveaus, van beginnende managers, teamleiders tot senior executives. Behalve leiderschapscoaching heb ik ook een aantal andere opdrachten met veel plezier opgepakt.
Zoals programmaontwikkelaar Coachend Leiderschap, ontwerpen van een dynamisch leiderschapsprogramma voor een bekend opleidingsinstituut. Masterclasses over Positief Leiderschap voor organisaties als ABN AMRO MeesPierson en Dyade Academy. 

Investeer in je persoonlijke en professionele ontwikkeling

Ik werk voornamelijk met gedreven leidinggevenden die meer vanuit hun eigen kracht willen werken en het beste uit zichzelf en anderen willen halen. Het beste uit jezelf en anderen halen klinkt zo gemakkelijk maar door de waan van de dag en hoge werkdruk komen veel leidinggevenden tegenwoordig te weinig toe aan zelfreflectie, zelfontwikkeling en effectief zelfmanagement. Ook weten ze vaak niet hoe hun leiderschapsstijl en gedrag door anderen wordt ervaren. Daarom is 360graden-feedback van stakeholders -dit is een onderdeel van het Strengthscope Leider Assessment waar ik mee werk- zo effectief en waardevol.

Hoe ik jou kan helpen

Ik geef graag veel persoonlijke begeleiding en werk vooral met 1-op-1 coachtrajecten of kleine groepen, met veel oprechte aandacht en oog voor de uniciteit van de ander als persoon en professional. Mijn trajecten variëren van 3 maanden tot een jaar. Vanaf € 3.900 tot € 6.000. Masterclasses voor organisaties, assessments en Talent & Career coaching voor professionals: tarief in overleg. 

Meer weten? Verkennen hoe ik jou en/of de organisatie het beste kan helpen? Neem dan gerust contact met mij op.

Met hartelijke groet,
Kitty Schaap