Lissa Agema bij 100BesteCoaches. Jouw winstadviseur en coach voor een financieel gezond en winstgevend bedrijf.

Lissa Agema

0578-844021

info@focusopwinst.nl

Lissa Agema, winstadviseur

Jouw coach voor een financieel gezond en winstgevend bedrijf

Ik ben Lissa Agema, 48 jaar, opgegroeid in Epe maar inmiddels al ruim 20 jaar woonachtig in Emst.

Daar woon ik samen met manlief en onze 3 Beagles Daisy, Joep en Femke. We hebben een hondengezin en dat is zelfs een gezin binnen ons gezin. Joep en Femke zijn namelijk de kinderen van Daisy. Een van mijn grootste hobby’s is wandelen met onze Beagles, daarnaast heb ik ook leren bankhangen van onze Beagles. Maar ook lezen en het maken van producten zoals sieraden met epoxy vind ik leuk. Verder ben ik dol op diverse tv series als NCIS (alle versies), FBI (alle versies), The Equalizer, Hudson & Rex en nog veel meer.

Chronisch ziek

Ik ben chronisch ziek, ik heb chronische migraine in de zwaarste vorm en in de hoogste frequentie.

Hoe ziet dit eruit? Als ik bij een migraine-aanval geen medicijnen kan gebruiken dan ben ik hier 12 tot 72 uur zoet mee. Intense hoofdpijn, slecht zicht, slechte spraak, slecht gehoor, slechte motoriek, krachtverlies en nog meer vreemde en akelige verschijnselen. Doorgaans mag ik hier medicatie voor gebruiken en dan ben ik binnen twee tot zes uur weer paraat en kan ik vaak ook gewoon rustig door met mijn werk. De hoogste frequentie betekent dat dit gemiddeld om de 2 à 3 dagen gebeurt en in sommige periodes zelfs om de dag.

Winstadviseur

Ondanks de migraine heb ik een financieel gezond en winstgevend bedrijf. Maar ik ga even terug naar 2009 toen ik begon als ondernemer en werkte als Virtueel Assistent. In 2017 voelde dit niet meer goed, ik zag zaken misgaan bij ondernemers op het gebied van cijfers en financiën. Als Virtueel Assistent verwerkte ik al boekhoudingen en zag dat ik ondernemers hier veel beter kon ondersteunen. In 2017 heb ik mijn nieuwe bedrijf Focus op Winst opgezet en ben ik als Winstadviseur gaan werken.

Eerst verwerkte ik alleen boekhoudingen en deed ik belastingaangiftes maar hoe meer inzicht ik in de boekhoudingen van mijn klanten kreeg, hoe beter ik ze kon adviseren. Zeker wanneer de boekhouding elke maand netjes helemaal bij is. In 2018 zag ik hoe ik mijn klanten nog beter kon helpen door ze inzicht te geven in wat er gebeurt met de financiën. 

Vaak was er niks gereserveerd voor de inkomstenbelasting, werd er teveel salaris uit het bedrijf gehaald en soms kon de BTW-aangifte niet betaald worden. Dat is heel pijnlijk als je zo hard werkt en dan zo niks overhoudt.

Gecertificeerde Coach Winstgevende Plannen 

Hier komt Profit First om de hoek en ik heb me als Profit First Professional laten certificeren. Toch voelde het nog niet alsof dit genoeg is en daarom heb ik me in 2023 laten certificeren als Coach Winstgevende Plannen. Zo kan ik klanten echt helpen naar een financieel gezond en winstgevend bedrijf of als blijkt dat dit niet haalbaar is, mijn klanten adviseren om het anders aan te pakken. 

Nu ben ik waar ik wil zijn als Winstadviseur qua diensten omdat ik elke ondernemer een financieel en gezond bedrijf gun. Dit kan alleen door naast de ondernemer te staan en regelmatig contact met hem of haar te hebben in plaats van te wachten totdat de ondernemer zijn of haar administratie aanlevert, dan is het vaak al te laat om nog een goed advies te geven.

Mijn dienstenpakket, inclusief coaching

Sinds 1 januari 2024 bied ik een nieuw dienstenpakket aan en neem ik geen klanten meer aan die geen coaching erbij willen hebben. En dat voelt voor mij heel goed in de zin dat ik dan doe wat ik leuk vind en ook echt alleen beschikbaar ben voor ondernemers die mijn hulp nodig hebben.

Qua investering mag je bij deze pakketten denken aan vanaf 2.000 euro per jaar tot wat wij Winstadviseurs altijd gekscherend zeggen tot wel 100.000 euro per jaar, maar in alle realiteit is tot nu toe het hoogste tarief gemiddeld 12.500 euro per jaar en zitten de meesten tussen 2.000 euro en 12.500 euro per jaar.

Kan ik jou ook adviseren over een financieel gezonde bedrijfstoekomst? Neem gerust contact met mij op.

Met vriendelijke groet,

Lissa Agema