Lucinda Douglas

06 18 04 75 82
info@lucindadouglas.nl

‘Your attitude determines your altitude’ – Lucinda Douglas

Ik ben Lucinda Douglas, geboren in Zuid-Afrika en op mijn 24ste verhuisd naar Nederland. Aan de Peninsula Technikon in Bellville, Kaapstad, volgde ik de studie Technisch Management. Mensen leidinggeven stond toen al centraal in mijn leven. In Nederland bekwaamde in mij verder in Management en in Marketing in de VS. Als trainer en heb ik veel geleerd op het gebied van menselijk gedrag tijdens mijn opleiding bij Brain Compass Navigation in Rotterdam. Deed uiteraard NLP om zo een nog beter beeld te krijgen op communicatie.

Door mijn kennis & ervaring, mijn wereldbeeld, presentatie en persoonlijkheid heb ik gesproken aan She Speaks in Nigeria in 2018 en ben ik genomineerd voor Etnisch Zakenvrouw van het jaar 2016. Ook had ik als interview host mijn tv-show op RTV7 in 2016 genaamd Yes You Can woman!
Je komt interviews met mij tegen in Trouw, AD, ND, NRC, Volkskrant, Margriet, Libelle en Zin en eigenlijk alle kranten en bladen met als thema de verantwoordelijk nemen voor beslissingen en slachtofferschap en mijn kijk erop.Voor uiteenlopende internationale organisaties creëerde ik Empowerment Programs voor vrouwen en vrouwelijke directies. Harman Kardon en UPS waren onder de bedrijven waar ik deze programma’s uitrolde. Daarnaast ben ik honorary lecturer bij Wittenborg University.

Inmiddels heb ik elf boeken geschreven in Engels en Nederlands en heb ik wereldwijd gesproken op het thema Yes You Can Woman. Er zijn, zichtbaar zijn, impact maken en ‘gewoon’ doen en er wat van maken, zit diep in mijn genen en mijn christelijk geloof is de driver om anderen verder te helpen. Van daaruit onderneem ik ook. Oh… en momenteel schrijf ik boek twaalf omdat ik wil delen hoe vrouwen zich zichtbaar kunnen maken vanuit lichtheid en plezier.

Waar ben ik het meest trots op?

Ik heb een boekenserie samengesteld, genaamd LEFWIJF. Een reeks van drie boeken die binnen een maand waren uitverkocht. Voor het boek interviewde ik 150 vrouwen voor de camera en nam een podcast met ze op om ze zichtbaar te maken. Door mijn liefde voor de vrouw heb ik een paar keer per jaar ook mijn talkshow genaamd LEFWIJF TALKSHOW

Welke coaching geef ik?

Als zesde dochter van mijn ouders heeft de vrouw mij altijd al geboeid. Ik ben gefascineerd door haar verschillende lagen en door haar als mens. I love it. Ik zie ook dat zij veel op haar bord krijgt en dat ze daar af en toe een sparringpartner in kan gebruiken. Om weer vooruit te kunnen met de dingen die voor haar belangrijk zijn.
Ik coach vrouwen die impact willen maken, anders willen kijken en om met gemak te bereiken wat zij wil of kan. Het kan persoonlijk zijn maar ook door een boek te schrijven. Mijn coaching gaat vaak middels een boek schrijven omdat ik ook wil dat zij na ons traject een tastbaar resultaat eraan overhoudt. Een boek is geen verplichting maar ook zo lekker creatief en de stretch en expansie zijn waanzinnig.

Ik coach omdat…

Ik veel heb meegekregen in mijn leven. Rijk ben aan ervaringen en niet oordeel. Omdat ik zie dat vrouwen marginaal hun potentie benutten en zich schamen voor wat ze echt willen. ‘Wat zullen anderen van mij denken?’ ‘Wie ben ik om dat te doen?’ ‘Kan ik het echt?’ Typisch het imposter syndroom en werken aan een minderwaardigheidscomplex. Ik heb ook weleens een vrouw gehad die naar mij toe kwam omdat zij net zo achteloos door het leven wilde als ik. Nou moet ik eerlijk toegeven dat vond ik schitterend. Ik geloof dat er maar weinig belangrijk is in het leven. Ik coach vanuit mijn christelijk waarden.

Pijnpunten

Ik coach niet zo zeer vanuit pijnpunten maar vanuit verlangens. Vaak verlangen vrouwen naar een lichter leven, vaak verlangen ze naar meer erkenning, vaak willen ze hun droom bereiken maar er zijn zoveel belemmeringen. Ik ben inhoudsvol, helder en benader het leven op een lichte wijze. Dat leer ik vrouwen door met ze op te lopen. Dat is volgens mij leiderschap en empowerment. Kijken naar wat je niet wilt, is armoede. Kijken naar wat er wel is en kan, is schitterend.

Wie zijn je klanten?

Vrouwen in topfuncties die een sparringpartner nodig hebben. Vrouwen die gezien willen worden, vrouwen die bereid zijn in de spiegel te kijken en met mij durven te werken.

Mijn thema’s waarop ik coach, spreek en mentor:

Persoonlijk Leiderschap en communicatie. Empowerment, spreken, presenteren, zichtbaarheid, met Lucinda je boek schrijven.

Wat zijn de kosten voor een coachingstraject?

Mijn coaching begint bij € 2.500 tot aan € 10.000. Wij bespreken wat de doelen zijn en daar koppelen wij een traject aan. Het kan online zijn maar uiteraard in combinatie met offline. Vanaf juni 2023 heb ik ook een online traject Dat je zou kunnen volgen: Persoonlijk Leiderschap met Lucinda. Een lezing of optreden is vanaf € 3.500.

Bij welke specifieke coachingsvraag kan ik jou ondersteunen? Neem gerust contact met me op.

Met hartelijke groet,
Lucinda Douglas

06 18 04 75 82
info@lucindadouglas.nl