Monique Bastinck, work-life balance en persoonlijk leiderschapscoach bij 100BesteCoaches

Monique Bastinck

06 41 84 52 74
info@moniquebastinck.nl

De thema’s waarop ik coach, spreek en mentor

Life design, Life planning, work-life balance, persoonlijk en business leiderschap en executive coaching.

Monique Bastinck

Ik ben Monique Bastinck en ik woon samen met mijn man afwisselend op Mallorca en in Willemstad. Willemstad in Nederland en helaas niet op Curaçao. Ik ben moeder van twee fantastische kids, waarvan de jongste een digitale nomad is en de oudste druk is in het basisonderwijs. Daarnaast zijn wij super happy met onze twee kleinkinderen, heerlijk wel de lusten en niet de lasten :-).

Sinds jaar en dag ben ik geïnteresseerd in persoonlijke en organisatieontwikkelingen en -veranderingen. Mijn carrière begon ik als consultant in de non-profitwereld. Hier koppelde ik al snel een opleiding tot supervisie aan zodat ik nog beter in staat was om de medewerkers op de werkvloer te coachen. Vervolgens bleek leidinggeven mijn tweede natuur te zijn en heb ik een carrièrelijn van manager naar vestigingsmanager, naar regiodirecteur en uiteindelijk bestuurder/directeur gevolgd. Uiteraard heb ik ook gezorgd voor mijn eigen ontwikkeling en heb ik de nodige financiële en managementopleidingen gevolgd en in 2010 mijn Master of Business Administration (MBA) afgerond. In 2023 heb ik de opleiding tot registred lifeplanner (RLP) afgerond.

De EVOKE-methode en de planmatige wijze van lifeplanning vind ik een prettige en doelmatige manier om dieper in te kunnen gaan op de energie en de dromen van mijn klanten. Mijn coachklanten groeien met mij mee en zijn veelal hogere managers en CEO’s van non-profitorganisaties of zelfstandige ondernemers.

Waar ben ik trots op?

In een tijd dat het nog niet normaal was dat je als vrouw de ambitie had om directeur te worden van grote organisaties – het glazen plafond lag toen nog hoger – heb ik mij volop kunnen ontwikkelen tot directeur en directeur/bestuurder van verschillende organisaties. (Variërend tussen de 150 en 2000 fte.) Ik ben er trots op dat ik mijn steentje heb kunnen bijdragen aan het welzijn van kinderen, jongvolwassenen en vrouwen.

Dit steentje draag ik nog steeds bij door mijn manier van coachen en mijn traject life design, waarbij ik met name vrouwen stimuleer om hun leven zo te ontwerpen dat het past bij hun wensen, waardes en dromen. Vervolgens ondersteun ik bij het maken en realiseren van een plan. Ook ben ik super trots op het feit dat ik mijn hart volg. In 2014 ben ik gestopt met mijn carrière als bestuurder omdat ik wilde doen wat ik zelf wilde, weg uit de ratrace van bestuurder zijn en meer vrijheid. In 2017 was er nog zo’n mega stap vanuit het hart. Doordat twee personen in mijn nabije omgeving ernstig ziek werden, ben ik nogmaals gaan nadenken over wat ik nu wil in mijn leven. Dit resulteerde in ons huis op Mallorca waar ik de helft van het jaar onder de zon kan coachen, in de tuin werken en kan klussen. Mijn hart volgen en niet vast blijven zitten in dat wat een ander doet of vindt, is een typerende kernkwaliteit van mij.

Ik coach omdat…

Ik vind het belangrijk dat vrouwen zich ontwikkelen en het glazen plafond doorbreken. Soms gebeuren er dingen in een relatie, op het werk, met collega’s waardoor je niet verder komt, blijft zitten in je oude patroon. Dit kan je ook belemmeren in je persoonlijke en businessgroei. Oude patronen herkennen, losmaken en nieuwe patronen leren waardoor je boven het maaiveld uit kan groeien, vind ik super om deelgenoot van te zijn.

Mijn coachingstijl

Ik coach niet vanuit pijnpunten of het verleden, ik ben geen therapeut. Natuurlijk komen vroeger en de relaties thuis aan bod als dit echt nodig is. Ik coach op leiderschap, op regie nemen, op je eigen kracht aanspreken en gebruiken. In mijn leiderschap- en executive coaching is de relatie met het bedrijf waar de klant werk altijd aanwezig.
Ook gebruik ik bij de life design-trajecten de EVOKE-methode. Deze zeer empathische methode haalt het vuur uit jou naar boven, jouw energie waardoor je weet wat je wilt en hoe je verder wilt. Dit zetten we om in een plan met een stuk financieel inzicht. Leren en ontwikkelen vanuit je energie brengt veel effectiviteit en positiviteit naar boven.

Wie zijn mijn klanten?

Mijn klanten zijn vrouwen (en mannen) die werkzaam zijn in de non-profitsector of zelfstandig ondernemer zijn met en zonder personeel. Het zijn gedreven en betrokken personen die werkzaam zijn op hoger management of directie, CEO-functies en die een lichte maar respectabele wijze van confronteren waarderen. Sommige klanten gaan een jarenlange relatie met mij aan, maar dan als sparringpartner/mentor. Ook confronterend waar nodig, maar minder vanuit een directe ontwikkelvraag en meer gericht op meedenken en advisering.

Wat is de investering?

De investering van de coaching en life design-trajecten begint bij €1.950,00 tot €7.500,00.
Ik geloof niet in snelle stappen, snel thuis. Mijn trajecten variëren van drie maanden tot een jaar. Snelle reactie op vragen via de app en zowel fysieke als online gesprekken zijn onderdeel van de trajecten. In een eerste gesprek bespreken we welk traject het beste past. We bespreken de doelen en de verwachtingen en matchen dit met het beste traject. Ieder traject start met een DISC of drijfverenanalyse.

Neem gerust vrijblijvend contact met mij op als je meer wilt weten over mijn trajecten, life design/lifeplanning of als er andere vragen zijn.

Met hartelijke groet,
Monique Bastinck

06 41 84 52 74
info@moniquebastinck.nl