Help, de coach verzuipt! - 100BesteCoaches

Help, de coach verzuipt! Blog op 100BesteCoaches

Help, de coach verzuipt!

30 augustus 2023 100BesteCoaches Comments Off

Gelezen? ‘Ruim 2,5 keer zoveel coaches als tien jaar geleden, vooral de Randstad coacht zich suf’, kopte het AD 29 augustus 2023. Even opgeteld zijn dat ruim honderdduizend (100.000!) coaches blijkt uit cijfers bij de Kamer van Koophandel die het AD opvroeg.

Met name het aantal leefstijlcoaches nam dertien keer toe in aantal. De verklaring volgens het artikel is dat ‘Nederlanders vinden het moeilijk om openlijk met iemand te delen dat we ergens mee worstelen.’ 

Coach, wie ziet jou?

Ach ja, die Nederlanders. We doen ons vaak open en eerlijk voor maar dat achterste van de tong laten we blijkbaar niet zien. Stel je eens voor dat je bekent dat je niet gelukkig bent, dat je droom na droom ziet uiteenspatten, dat je steeds misgrijpt bij wat er langskomt op jouw levenspad en dat je jezelf troost met de gedachte dat jouw kooi in ieder geval van goud is. En daar zitten de ‘anderen’ natuurlijk niet mee, nee, de ‘anderen’ zijn zielsgelukkig waar de bomen tot in de hemel groeien. Werk aan de winkel voor de coach dus.

Blikken coaches zijn de laatste jaren opengetrokken. Coach is geen beschermde titel dus wat let je… coach, kom erin. Gelukkig zijn er ook filters die het kaf van het koren scheiden zoals gecertificeerde opleidingen, beroepsverenigingen en platforms waar de beste coaches zich presenteren. ‘Een goede coach onderscheidt zichzelf’, hoor ik je zeggen. Hoe dan? Bewijs dat maar. Laat het jouw klanten weten. 

Want met 100.000 coaches moet je wel hard roepen om jouw stem te laten horen. Moet je wel een praktisch plan ontwikkelen om zichtbaar te zijn want wie ziet jou staan als coach achter die 99.999 andere coaches?

Oprechte vraag naar coaching

De prangende vraag naar hulp, naar begeleiding en coaching is een feit. Want veel mensen zien door de bomen het bos niet meer. Vragen over levenspad en carrière, over relaties, gezondheid en communicatie, over levensstijl, zingeving en leiderschap. Bovendien nemen de gevallen overspannen en uitgeblust zijn en burn-outs toe. Niet alleen deze mensen hebben dringend hulp nodig maar veel werk kan hier ook verricht worden door coaches die zich richten op preventie (van uitval). Dat met het oog op werkgeluk, duurzame inzetbaarheid en circulair ondernemen.

De beste coach…

Niet gek dus dat ‘work-life balance’ of leefstijlcoaches in trek zijn want werk en privé lopen hier al snel in elkaar over. En wist je dat veel succesvolle mensen zelfs twee coaches hebben om hen scherp, productief en gezond te houden? Voor hen heel normaal.

Wil je met een coach in contact komen, dan hoef je je ook niet suf te zoeken. Het platform 100BesteCoaches biedt de beste begeleiding waar het gaat over vragen die de kwaliteit van het leven verbeteren. Met professionele, gecertificeerde en empathische coaches, gepokt en gemazeld in het vak en in het leven. Voor jouw bedrijf of organisatie, voor jouw medewerkers of… kies de beste coach voor jouw beste zelf.

Met hartelijke groet,
Team 100BesteCoaches

Ontmoet de coaches van 100BesteCoaches.