'Verbeter jezelf, zoek een coach!' - 100BesteCoaches

  • Home
  • Blog‘Verbeter jezelf, zoek een coach!’
Verbeter jezelf, zoek een coach! Blog van 100BesteCoaches.

‘Verbeter jezelf, zoek een coach!’

15 juni 2023 100BesteCoaches Comments Off

‘Moet dat nou… een coach… er is toch niets mis met mij? Ik heb succes!’ Het succes is je zeker gegund maar succes vasthouden is ook een kunst. Iemand die meekijkt en je op de kritieke momenten opbouwend op de vingers kan en mag tikken, werkt mee aan het behouden van dat succes. Daarom is een goede coach een aanwinst. Een goede coach geeft meerwaarde aan jouw functioneren. 

Coach als succesfactor

Echt? De coach als succesfactor? Jazeker. Vele succesvolle personen hebben één of zelfs twee coaches die hen op verschillende gebieden ondersteunen. Ze nemen geen coach omdat ze slecht zijn of iets niet begrijpen. Integendeel, ze weten heel goed waar ze mee bezig zijn en wat de toegevoegde waarde is van de coach.

De coach houdt hen, noem het maar op… scherp, vitaal, gefocust en gemotiveerd. Uiteraard verschillen de disciplines maar het doel is hetzelfde; jezelf blijven vernieuwen en verbeteren. Dat geldt zowel voor sporters als voor managers, als voor medewerkers als voor jou. Want stilstand is achteruitgang en oud nieuws is geen nieuws.

Zoek een coach nu!

‘Want to get great at something? Get a coach’ is de boodschap van Atul Gawande aan de wereld tijdens zijn TED Conference. Gawande is arts, professor gezondheid, schrijver en spreker. Zijn motivatie voor het inzetten van een coach: ’It’s not how good you are now; it’s how good you’re going to be that really matters.’ 

Als je alleen de zaken blijft aanpakken, loop je volgens hem tegen obstakels aan. Hij vertelt hoe hij als arts dat aan den lijve heeft ondervonden. Nu heeft hij het over een medisch coach, maar betrokken coaches – zoals bij 100BesteCoaches – zijn er op vele vakgebieden en beheersen uiteenlopende disciplines; van zingeving en vitaliteit tot work-life balance, persoonlijk leiderschap en communicatie.

Zijn boodschap staat: ‘Want to get great at something? Get a coach.’ Wil je luisteren hoe Atul Gawande tot zijn conclusie kwam en hoe hij denkt over leren, coachen en jezelf verbeteren? Laten we hem zelf aan het woord.

Atuls complete verhaal in 16 minuten met NL-ondertiteling… aanbevolen.

Verkorte versie van 3 minuten met ENG-ondertiteling.

Met hartelijke groet,
Team 100BesteCoaches

Ontmoet de coaches van 100BesteCoaches.