Wie is de beste coach voor jou? - 100BesteCoaches

  • Home
  • BlogWie is de beste coach voor jou?

Wie is de beste coach voor jou?

13 april 2023 100BesteCoaches Comments Off

‘Laat me eens even kijken… waar ga ik mijn coachingsvraag neerleggen? Wordt het ChatGPT, Chatsonic, Chinchilla of gewoon even googlen?’

Meer dan 300 programma’s vol Artificial Intelligence (AI) werden begin 2023 geïntroduceerd en de teller tikt door. Ook op Google vind je genoeg sites die jouw coachingsvraag in de vorm van tips en advies kunnen beantwoorden. Maar is een online antwoord wel voldoende en loop je jouw specifieke en persoonlijke vraag vanachter het scherm wel op een professionele en verantwoorde manier aan? Met andere woorden, stel je ‘de computer’ wel de juiste vraag? Is dat niet zo, dan krijg je ook niet het juiste antwoord. Een antwoord dat jou nota bene beter moet gaan voelen en gelukkiger maken.

De vraag achter de coachingsvraag

Een fysieke ontmoeting met een coach biedt alle ruimte voor directe interactie en doorvragen. Soms – en vaak wel meer dan soms – doorvragen naar de vraag achter de vraag. Die communicatie versterkt de verbinding wat uitmondt in een dieper begrip van de problemen en uitdagingen. Voor de coach is het dan ook van belang om non-verbale signalen en lichaamstaal te interpreteren omdat dit bijdraagt aan het begrijpen van de onderliggende emoties en gedachten. Doordat zowel coach als jij direct feedback kunnen geven, ontstaat een sneller inzicht en kunnen jullie effectiever werken aan jouw persoonlijke groei.

Daarnaast kan een daadwerkelijke ontmoeting met een coach een veilige omgeving bieden waarin jij je kwetsbaar kunt openstellen wat weer leidt tot een diepere coachingservaring zonder afleidingen en onderbrekingen.

De beste coach is de coach die…

Is een fysieke ontmoeting met een coach niet mogelijk, dan kan een online gesprek nog steeds voordelen bieden zoals gemak en flexibiliteit. Het is belangrijk om te onthouden dat coaching altijd een persoonlijke keuze is en dat het aan jou is om te bepalen welke vorm van coaching het beste bij jou past. En welke coach want ‘de klik’ is zeker van belang. Bovendien bepaal je zélf welke kant jij op wilt. Een goede coach zal je altijd hierin ondersteunen.

De meeste coachingsvragen bestrijken de thema’s persoonlijk leiderschap, gezondheid, work-life balance, communicatie en zingeving. Thema’s met hun eigen onderverdeling én overlappingen want onderwerpen als stress, burn-out en loopbaan wandelen door deze disciplines heen. Toch kun je stellen dat je ook voor jouw coachingsvraag een geschikte coach kunt vinden. Zo biedt 100BesteCoaches mensen – van directies en medewerkers tot particulieren – met een coachingsvraag een keuze uit verschillende coaches. De beste coach is tenslotte de coach die jou naar tevredenheid inspireert en motiveert jouw doelen te bereiken. Oók die van jou.

Team 100BesteCoaches